Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 25 jul 2019

Ford viert feest met Ford Mustang55 en vernieuwde 2.3 EcoBoost

Speciaal voor de Europese markt komt Ford met een speciale editie van de Ford Mustang: de Mustang55. Deze is gebaseerd op de V8-versie, maar de 2.3 EcoBoost-editie wordt niet vergeten. Deze krijgt een op Shelby geïnspireerde update.

Ford Mustang55

De Ford Mustang is dit jaar 55 jaar in productie. En dat laat Ford niet ongemerkt voorbij gaan. Het merk komt daarom met de Ford Mustang55. Niet voor de Amerikaanse markt, waar de auto uiterst populair is, maar voor de Europese markt. De jubileumversie wordt gebaseerd op de Mustang 5.0 met vijfliter V8 die goed is voor 460 pk en 529 Nm.

Striping

De feestvierders bij Ford vonden het niet nodig om de V8 te kietelen voor het jubileum. Ze beperkten zich tot wat visuele aanpassingen. Denk hierbij aan wat unieke ‘striping’ op de motorkap en op de zijkanten. Daarnaast is het dak in zwart gespoten als er gekozen wordt voor de Fastback. Kiest de klant voor de cabrio, dan krijgt hij een zwart stoffen dak geleverd.

Ford Mustang55

Natuurlijk wordt rondom de auto aangeduid dat het hier om een Mustang55 gaat. Ford doet dit door speciale badges te plaatsen en het 5.0-logo in zwart af te werken. Speciaal detail hierbij is dat de punt tussen de 5 en de 0 rood gelakt is. Een ander herkenningspunt van de Mustang55 is een optioneel geplaatste achterspoiler. In het interieur vinden we standaard meer luxe terug dan in de normale modellen.

Inspiratie

Ford laat hun Mustangs ook steevast onder handen nemen door de heren van Shelby. Resultaten hiervan zijn nog krachtigere en agressievere Mustangs die we kennen als GT350 en GT500-varianten. Die twee auto’s doen nu dienst als inspiratie voor de minst krachtige Mustangs: de 2.3 EcoBoost-varianten (309 pk / 435 Nm). Maar veel verder dan de kleurstellingen van de Shelby’s gaat die inspiratie niet. De 2.3 EcoBoost heeft nu het klassieke Mustang-logo met de drie gekleurde strepen in de grille. Daarnaast komt de vervagende striping naast de powerbulge ook terug.

Ford Mustang 2.3 EcoBoost

Geluidstechnisch heeft de 2.3 Ecoboost ook nog een kleine aanpassing gehad. De auto wordt nu namelijk standaard geleverd met ‘Good Neighbour Mode’. Deze functie geeft de eigenaar van de Mustang de mogelijkheid om het motorgeluid van de auto te beperken, zodat hij zijn buren niet wakker laat schrikken bij het starten van de motor. Deze functie is in te programmeren voor bepaalde vaste tijden op de dag.

Op dit moment is het helaas nog niet duidelijk welke versie van de speciale Ford Mustang55 naar Nederland komt. Ook weten we nog geen prijzen. Deze informatie zal Ford op een later tijdstip delen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.