Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 24 jun 2015

Ford Transit M-Sport wil je hebben

Ja, een busje is vaak vierkant. Maar daarmee zijn ze bij definitie niet uitgesloten van deelname aan leuke tuningprogramma’s. Het Britse bedrijf Van Sport UK lijkt dat goed te snappen en brengt ter ere van het vijftigjarig bestaan van de Ford Transit in samenwerking met autosportspecialist M-Sport een heus WRC-pakket uit voor de Transit. Deze bus wil je gewoon hebben.

Tijdens het samenstellen van de racebus heeft Van Sport gekeken naar stijlkenmerken van de M-Sport Ford Fiesta RS World Rally Car (WRC). De Transit heeft daarom dezelfde kleurstelling als de Fiesta RS WRC en speciale 18 inch OZ Racing-wielen met Michelin-rubber. Verder is het onderstel afkomstig van Eibach, plaatst M-Sport een nieuw uitlaatsysteem en krijgt het interieur een uitgebreide sportiviteitsbehandeling met onder meer ander meubilair, blauwe gordels en een andere klokkenwinkel.

“Deze Ford Transit wil je gewoon hebben”

Van Sport brengt de Transit ‘WRC’ in een gelimiteerde oplage op de markt. Kwanta kosta? De Ford Transit Custom L1 2900 SWB 155 Limited moet 26.995 pond opbrengen. Omgerekend is dat 38.000 euro, exclusief belastingen. De versie met dubbele cabine kost 27.995 pond (39.500 euro exclusief belastingen).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.