Autovisie
Autovisie Nieuws 5 okt 2016

Ford stoft naam Bronco af voor nieuwe SUV

Ford kondigde deze week aan dat de productie van de Focus en C-Max verplaatst van Michigan naar Mexico. Dit tot groot ongenoegen van presidentskandidaat Donald Trump, die er woest op reageerde. Het bleek helemaal niet nodig, want de modellen worden vervangen door twee nieuwe auto’s, waaronder een nieuwe Bronco.

In een reactie op de woedende uitbarsting van Trump liet een woordvoerder van een vakbond in Michigan weten dat er helemaal geen reden was tot paniek. “We vinden het jammer dat er productielijnen naar Mexico gaan, maar met de komst van de Ranger en Bronco naar de productiefaciliteit in Michigan, betekent dat veel meer zekerheid in de toekomst voor onze mensen, meer dan we met de Focus hadden gehad”, vertelde de man aan de krant Detroit Free Press. Daarmee bestaat er geen twijfel meer over de komst van de nieuwe SUV van het merk.

BEKIJK OOK: UW GARAGE: “IN NOORD-AMERIKA IS HET EEN CULTAUTO”

De naam Bronco werd voor het laatst gebruikt in 1996. De auto was toen dertig jaar onafgebroken in productie geweest. Toch blijft de eerste generatie van de auto het populairst onder liefhebbers. Op die auto was de Bronco Concept uit 2004 dan ook gebaseerd. Voor de volgende generatie Bronco moet je wel nog even geduld hebben. De fabriek in Michigan start eerst met de bouw van de Ranger in 2018 en twee jaar later moet de Ranger volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.