Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 13 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Een Ford Puma ST komt eraan

Het was nog even de vraag of er met de wederopstanding van de Ford Puma ook een hete versie van zou komen. Maar nu lijkt dat zeker het geval, inclusief motor uit de Fiesta ST.

Ford Puma

Dit jaar blies Ford de Puma nieuw leven in. Het model, dat origineel een sportieve coupé was, kwam terug als hoogpotige crossover met een opvallend design. Bij de introductie werd er niet gesproken over een eventuele ST-versie van de nieuwe Puma, maar dit model is nu op de Nürburgring gespot. En hoewel het model volledig in camouflage gewikkeld is, is het duidelijk dat we hier met een ST-model te maken hebben. De vleugels, lagere ligging, sportievere en grotere bumpers en dubbele uitlaatpijpen verraden dit.

Driepitter

De Ford Puma ST krijgt hoogstwaarschijnlijk dezelfde motor als de Fiesta ST. Hij deelt immers het platform met de hot hatch. Dat houdt in dat hij een geblazen 1,5-liter driepitter met 200 pk meekrijgt. Daarmee zal de sportieve Puma niet dezelfde prestaties kunnen neerzetten als de Fiesta ST. Simpelweg doordat de Puma groter en zwaarder is. Ook helpen de hoge pootjes niet bepaald mee. Maar Ford een beetje kennende, zal de Puma ST ongetwijfeld sportief sturen.

Verwacht wordt dat de auto eind volgend jaar geïntroduceerd wordt. Hij komt dan in een segment met verrassend weinig concurrentie terecht. Ford zal het moeten opnemen tegen de Volkswagen T-Roc R en de nog in ontwikkeling zijnde Hyundai Kona N.

ST-3

De vanafprijs voor de Ford Puma ST zal vermoedelijk boven de €40.000 uitkomen. De Puma ST-Line X First Edition, oftewel de duurste editie, heeft nu al een vanafprijs van €30.140.  Het verschil tussen de Fiesta ST-line en ST-3 is meer dan €12.000, dat wordt zeker niet minder bij de Puma. Daarnaast kost de Ford Focus ST-3 minimaal €49.160, wat inhoudt dat een prijs van rond de veertig mille de perfecte sweetspot voor de Puma ST is.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.