Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford plakt ST-label voor eerst op een crossover

Na de aanduiding ‘ST-line’ ook op de Edge te plakken, komt Ford nu met een volwaardige ST-uitvoering. Dat betekent dat naast het exterieur ook de technische kant van de crossover onder handen is genomen.

Voor de aandrijving van de Edge ST zorgt een 2,7 liter V6-motor. Het blok is goed voor 335 hp. Waartoe de krachtbron in de crossover in staat is, meldt Ford vooralsnog niet. De autobouwer koppelt het blok aan een automatische transmissie met acht verzetten, die volledig automatisch of handmatig via schakelpeddels aan het stuurwiel gekozen kunnen worden. Met het oog op het sportieve karakter van de versie geeft Ford de bak een Sport Mode mee. Na het activeren van die stand reageert het gaspedaal feller op gaspedaalbewegingen en schakelt de transmissie op afwijkende momenten op of terug. De auto remt ook sterker op de V6-motor. Tegelijkertijd laat de motor zich nadrukkelijker horen. Of het geluid via de speakers van de audio-installatie of door kleppen in het uitlaatsysteem wordt versterkt, wordt niet door Ford nader genoemd.

De ST kent een aangepaste styling, al is ook de Edge zelf lichtjes onder handen genomen. De crossover beschikt sowieso over een bredere grille. Voor de ST worden door zaken als een sideskirts, gerestylede bumpers, afwijkende grille, zichtbare uitlaateindstukken en 21 inch lichtmetalen wielen aan toe gevoegd. De vijfpersoons ST beschikt verder over een aangepaste wielophanging.

ZOMER

De levering van de Edge ST -de eerste crossover van Ford met de ST-badge- start deze zomer, zij het op de Amerikaanse markt. Of de versie ook naar Nederland komt, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.