Lekker is dat! Roept Ford dat de vernieuwde Mustang krachtiger is geworden, roept de Amerikaanse autofabrikant er niet bij hoeveel krachtiger dan.

Ford Mustang


Want inderdaad, om een of andere duistere reden mogen we nog niet weten hoeveel pk's de Mustang nu aan het Zeer Open Asfaltbeton brengt. Want dat dat er meer zijn, is wél duidelijk. De 5.0 V8 (voorheen 421 pk) krijgt een betere brandstofinspuiting en ook aan de 2.3 Ecoboost (voorheen 317 pk) is gesleuteld. De Mustang met V6, die alleen in de Verenigde Staten werd geleverd, heeft het veld geruimd

"De Mustang met V6 heeft het veld geruimd"

Nieuw is dat de Mustang voortaan te bestellen is met een tientraps automaat. Standaard zijn een volledig digitaal instrumentarium (zoals de Ford GT dat straks ook krijgt), meer veiligheidssystemen (Pre-Collision Assist, Lane Departure Warning, Lane Assist, Driver Alert System) en een strakker afgesteld onderstel.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG - SJOERDS WEETJES #2: FORD MUSTANG

Qua uiterlijk veranderde er aan de achterkant weinig. Of het moeten de vier uitlaatpijpen van de 5.0 (waren er twee) en de iets hoekigere achterlichten zijn. Aan de voorzijde is de Mustang echter duidelijk van zijn voorganger te onderscheiden, door zijn bredere grille, wat meer aflopende koplampen en opnieuw vormgegeven bumperpartij. De Ford is vanaf de herfst in de Verenigde Staten te koop. Daarna komt hij naar Europa.

m5
Ford Mustang
m8
Ford Mustang
m1
Ford Mustang
m6
Ford Mustang
m9
Ford Mustang

Vergelijking oud en nieuw

m4
Ford Mustang

m5
Ford Mustang