Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jul 2018

Klassieke Ford Mustang gaat ‘autonoom’ heuvelklim Goodwood op

Zo’n twee weken geleden berichtten we over Roborace, een autonome racewagen die aankomend weekend de Goodwood Hillclimb gaat doen. Maar de machine blijkt niet de enige zelfrijdende deelnemer. Deze klassieke Ford Mustang heeft – geloof het of niet – ook geen bestuurder nodig!

siemens_mustang_goodwood_fos_10071802

Er is weinig specifieke informatie over de technologie achter de autonome Mustang, maar hij is in ieder geval ontwikkeld door Siemens en de Engelse universiteit Cranfield University. Hij zou gebruikmaken van geavanceerde scantechnologie, waarmee hij een uitgebreid 3D-beeld van zijn omgeving krijgt.

Nagenoeg standaard

Volgens Siemens is er voor een Ford Mustang uit 1965 gekozen om een connectie te leggen tussen “het klassieke automobiele avontuur en de modernste techniek”. Er zijn van buiten en van binnen weinig aanwijzingen dat de oude ‘pony car’ zelfrijdend is. Hij is nagenoeg standaard, aldus de makers, onderhuids alleen verregaand gerobotiseerd.

siemens_mustang_goodwood_fos_10071805

De Mustang wordt aangedreven door een 200 pk sterke 4,7 liter V8, die is gekoppeld aan een drietraps automaat. Siemens en Cranfield University noemen hem autonoom, maar dat is strikt genomen niet helemaal waar. Hij heeft de Goodwood Hillclimb min of meer uit het hoofd geleerd en kan zijn positie nauwkeurig bepalen. Reageren op onverwachte zaken, kan de oude Ford niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.