Ford met GT van Lego-steentjes in Le Mans

Het kostte drie weken en heel veel geduld om hem te bouwen, maar het resultaat is dan ook verbluffend. Een van Lego-steentjes gemaakte Ford GT in racetrom. Ford zal de bijzondere miniatuurversie van zijn nieuwste racewapen tijdens de roemruchte 24 uurs-race van Le Mans tonen.

Taking three weeks, 40,000 bricks, and a whole lot of patience – it’s the LEGO version of the Ford GT race car that will be raced at the Le Mans 24 Hours.

De Ford GT is opgebouwd uit zo’n 40.000 Lego-steentjes. Het gaat overigens niet om een één-op-één kopie. De nagebouwde GT is vervaardigd in de schaal 1 op 3. Desalniettemin is het een flinke jongen. De Lego-GT is overigens niet bedoeld voor productie. De Deense bouwstenenfabrikant komt mogelijk later met een eenvoudigere uitvoering.

 

Podiumfinish

Tijdens de presentatie in Le Mans staat de bouwstenenversie naast een model van de klassieke GT40, waarmee de Amerikanen exact 50 jaar geleden historie schreven door een 1-2-3-podiumfinish te scoren. Als knipoog naar de eerdere deelnames aan de langeafstandsrace verschijnt Ford dit jaar aan de start met vier auto’s die rijden met de nummers 66, 67, 68 en 69, duidend op de succesvolle deelnames in 1966, 1967, 1968 en 1969.