Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jun 2016

Ford Kuga Vignale opent aanval op luxe SUV’s

Na Vignale-versie van de Mondeo, S-Max en Edge presenteert Ford nu ook de Kuga in de meest luxe uitvoering. Omdat zo’n 70 procent van de Kuga’s in de op dit moment meest luxe Titanium uitvoering wordt geleverd, gelooft Ford dat er genoeg vraag is naar een hoger geplaatste versie. Uiteindelijk moet zelfs 10 procent van het model als Ford Kuga Vignale uit de showroom rollen.

Ford Kuga Vignale

Ford ziet namelijk een stijgende lijn in de verkoop van luxe SUV’s en met de Kuga Vignale speelt de fabrikant daar mooi op in. Met de Vignale-lijn wil Ford haar klanten vooral een bijzonder luxe beleving meegeven die verder gaat dan alleen de auto zelf. Iedere koper krijgt zijn eigen relatiemanager en geniet allerlei privileges zoals het onbeperkt laten wassen van de auto en een service met tips over exclusieve evenementen en reizen in Europa.

Gepoetst

De Kuga Vignale onderscheidt zich onder andere van zijn Titanium broertje met de voor deze uitvoering unieke parelmoer Milano Grigio exterieurlak, die in de fabriek twee uur met de hand wordt opgepoetst om optimaal te glimmen. Vanbinnen wordt de chauffeur verwend met gewatteerd Windsor-leer en opvallende stiksels in tuxedostijl. Ook het dashboard en de binnenkant van de portieren zijn van leer voorzien.

‘Met tegengestelde geluidsgolven zorgt het Ford Active Noise Control voor minder motorgeluid’

Motoren

Verder zit er een vernieuwd SYNC 3 entertainmentsysteem in de Kuga Vignale en kan er om het hoekje gekeken worden met de Front Wide-View camera in de voorbumper. Met tegengestelde geluidsgolven zorgt het Ford Active Noise Control voor minder motorgeluid en meer rust in het interieur. Qua motorisering is er de keuze tussen de 1.5-liter EcoBoost met handgeschakelde zesversnellingsbak met 150 pk, of dezelfde motor in 182 pk uitvoering met automatische transmissie en vierwielaandrijving.

LEES OOK: VIDEOREVIEW FORD EDGE

Zijden sjaal

Op dit moment zijn er 10 FordStores in Nederland uitgerust met speciale Vignale Lounges waar klanten de Kuga in alle luxe kunnen bestellen en naar eigen smaak kunnen voorzien van persoonlijke opties. En wie nog niet genoeg heeft kan ook nog een leuke bijpassende weekendtas, zijden sjaal of espressokopje in Vignale stijl aanschaffen. Uiteindelijk komen er 15 strategisch geplaatste FordStores zodat iedereen eenvoudig een Vignale uitvoering kan bemachtigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.