Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 30 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Ford kan je oude Mustang weer in showroomstaat brengen

Eigenaren van een Ford Mustang uit de jaren tachtig kunnen hun muscle car weer in showroomstaat brengen. Ford biedt namelijk via zijn officiële verkoopkanalen de originele raamstickers voor auto’s aan.

De zogenoemde ‘reprints’ zijn helemaal identiek en precies even groot als het originele exemplaar. Ford gebruikt ook dezelfde kleuren en lettertypes op de raamstickers. Wie een derde generatie Mustang bezit, kan tijdens het bestellen zijn VIN-nummer invoeren waarna het systeem zelf de raamsticker die bij het exacte exemplaar hoort uitzoekt. Momenteel is dat alleen mogelijk voor Mustangs van het bouwjaar ’87 tot en met ’89, maar Ford is van plan om het aanbod uit te breiden.

Ford Show Parts

Kosten voor zo’n raamsticker via de Ford Show Parts-website bedragen €54,-. Daarvoor krijgt de eigenaar dus een originele sticker met alle informatie over zijn specifieke auto. Leuk voor verzamelaars, maar ook zeker voor verkopers. Zij kunnen op die manier de originaliteit en authenticiteit van het voertuig waarborgen.

Deze service van Ford is overigens niet nieuw: het merk biedt al langer originele raamstickers aan voor zijn auto’s. Nooit eerder was het mogelijk om een raamsticker voor een klassieker als deze te bestellen. Dat kan al langer via andere partijen, maar vanzelfsprekend draagt dat in zo’n geval niet bij aan de originaliteit van de auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.