Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 9 mei 2022

Ford geeft met nieuwe E-Transit Custom voorbode op elektro-Transporter

Ford kondigt vandaag de volledig elektrische en nieuwe E-Transit Custom aan. En daarmee weten we ook al een beetje waar Volkswagen over een tijd mee op de proppen komt.

De autobouwer meldt dat de nieuwe E-Transit Custom helemaal vanaf de grond nieuw is opgebouwd. Over de specificaties deelt Ford nog niet al te veel info, al durft het al wel iets over de actieradius te zeggen. De nieuwe bestelbus komt 380 kilometer ver op een volle accu. Wat de capaciteit van de batterij is, meldt de fabrikant nog niet. DC-snelladen is uiteraard mogelijk en de E-Transit Custom “doet geen concessies ten aanzien van het trekgewicht”.

Transit-familie

Meer over de E-Transit Custom horen we waarschijnlijk in de komende maanden. Ford begint namelijk in 2023 met de productie van het nieuwe model, waarna de bestelbus vanaf 2024 leverbaar is. Het model maakt dan onderdeel uit van een redelijk grote elektrische familie, want ook de andere Transit-modellen als de Courier zijn dan verkrijgbaar met een volledig elektrische aandrijflijn.

De E-Transit Custom geeft hoogstwaarschijnlijk ook een voorbode op de volgende generatie Transporter. Ford en Volkswagen hebben immers een nauwe samenwerking, waarbij Ford de technische bases voor bedrijfswagens van beide merken levert. Dat is al gebeurd bij bijvoorbeeld de Transit Courier, die de basis vormt voor de Volkswagen Caddy.

MEB

Als tegenprestatie deelt Volkswagen het MEB-platform met Ford, waar dan elektrische personenauto’s op verschijnen. Het eerste MEB-model van Ford verschijnt later dit jaar al.

Ford gaat de nieuwe E-Transit Custom overigens bouwen in het Turkse Otosan, waar straks ook de nieuwe Transporter van de band rolt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.