Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mrt 2021

Ford gaat accessoires via Ebay verkopen

Ford opent in Duitsland een nieuwe winkel voor onderdelen en accessoires. Het gaat niet om een fysieke shop, maar om een webwinkel die dus vanuit Nederland – zonder brandstofkosten en mondkapje – toegankelijk is.

Ford opent de winkel in de omgeving van Ebay. Via de shop worden liefst 1200 accessoires aangeboden. Volgens het Duitse autovakblad Automobilwoche is Ford de eerste autofabrikant in Duitsland met een dergelijke winkel. Onder andere Aston Martin doet vanuit Engeland met Ebay hetzelfde als Ford. Ford accessoires shop

Oude winkel sluit deuren

Via de shop op Ebay.de bestellen de kopers hun onderdelen rechtstreeks bij Ford. De levering heeft aan huis plaats. Ford heeft al sinds 2017 een onderdelen/accessoireshop. Met de komst van de Ebay-shop sluit die oude winkel zijn ‘windows’. Via het platform van Ebay vergroot Ford zijn bereik voor de webshop. Het bedrijf claimt dat de Duitse Ebay-site zo’n 20 miljoen gebruikers kent. Het bedrijf geeft aan dat auto-onderdelen en -accessoires de grootste productcategorieën op de site zijn.

Drempel verlagen

De Amerikaanse autobouwer vervangt het bestaande dealernetwerk zeker niet. De digitale winkel moet voor de Ford-rijders de drempel verlagen om originele accessoires te bestellen. Volgens het merk zijn de populairste accessoires onder andere een fietsendrager en mattenset.

Ford accessoires shop

Onderhouds-vouchers

Naast de verkoop van accessoires gaat Ford vanaf april ook Economy Service-vouchers op de verkoopsite aanbieden. Met de coupons kunnen Ford-klanten via Ebay tegen een vaste prijs de volgende onderhoudsbeurt vooraf betalen en een afspraak met de dealer maken. Overigens doen niet alle Ford-dealers in Duitsland daaraan mee.

Vooralsnog kan de liefhebber alleen met een Duits postadres spullen in de webshop bestellen. Of er plannen in Nederland zijn om iets soortgelijks te doen, is niet bekend. Voor de Ford-liefhebbers is de site dus voorlopig een prima hulpmiddel om te kijken wat Ford allemaal aan onderdelen en accessoires te bieden heeft. Moet je wel naar de Nederlandse Ford-dealer mét mondkapje om de artikelen op te halen.