Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 19 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Ford F-150 Raptor R wordt extremer

Ford stelt de nieuwe F-150 Raptor R voor. Die krijgt niet de 3,0-liter benzine V6 of 2,0-liter BiTurbo-dieselmotor onder de kap, maar wordt voorzien van een 700 pk en 864 Nm sterke krachtcentrale uit de Ford Mustang GT500.

Kenners weten dat het hier gaat om een V8 met een slagvolume van 5,2 liter, geholpen door een supercharger. Het vermogen wordt verdeeld over vier wielen.

Ford F-150 Raptor R met dikke V8

Tot ongenoegen van sommige liefhebbers kreeg de vorige generatie enkel een 3,5-liter V6. Nu halen de Amerikanen voor de Ford F-150 Raptor R toch weer een achtcilinder uit de schappen.

Ford F-150 Raptor R
(Afbeelding: Ford)

Om het grote motorblok kwijt te kunnen in de motorruimte, krijgt de offroader een ‘bult’ op de motorkap. Hiermee is de neus 2,5 centimeter hoger dan het ‘normale’ model. Met deze uitsparing is er genoeg ruimte voor de supercharger en de luchtinlaat die met 66 procent groeide.

Verstevigde onderdelen

Zodat de auto al het vermogen – en het nodige plezier in het terrein – aankan, verstevigd Ford de draagarmen, aandrijfas en koppelomvormer van de Ford F-150 Raptor R.

Ford F-150 Raptor R
(Afbeelding: Ford)

Daarnaast krijgt het model aangepaste schokdempers en kunnen de 37 inch banden verder in- en uitveren. Voor is de ‘wheeltravel’ 33 centimeter, achter is dit 36 centimeter.

Ford F-150 met Raptor R-logo’s

De mastodont krijgt ook in het interieur een upgrade, ten opzichte van de ‘normale’ Raptors. Zo zit je als bestuurder op Recaro sportstoelen en vind je op plekken als het handschoenenkastje carbon fibre. Daarbij doen de Raptor R-logo’s je eraan herinneren dat je niet zomaar een Ford F-150 rijdt. Ook het exterieur krijgt wat Raptor R-stickers, daarbij krijgt het model een kleine ‘R’ in de grille.

De prijs van de brutere offroader is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk of-ie ooit naar Nederland komt. De eerste exemplaren van de Raptor R rollen eind dit jaar van de productieband.

Opvolger Lamborghini Huracan met kersverse V8-motor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.