Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 12 mrt 2018

Ford is Europa gunstig gestemd in uitgifte GT

Er komen veel meer exemplaren van de Ford GT naar Europa dan van de vorige editie. De fabrikant heeft op dit moment 140 stuks aan Europese kopers toegewezen, inclusief een enkel exemplaar voor Nederland.

ford-gt-4

Je mag het productievolume van 140 stuks voor Europa opvallend noemen. Het zijn er namelijk meer dan van de vorige generatie deze kant opkwamen. De eerste editie van de GT verscheen in een vaste oplage van 101 stuks op de Europese markt. ford-gt-5

Groot aandeel

Maar 140 exemplaren betekent ook een veel hoger percentage auto’s dat voor Europa beschikbaar is. De Amerikaanse autobouwer bouwt de GT in een oplage van 1000 stuks. Precies 14% van de totale productie steekt dus de Atlantische Oceaan over. Bij de vorige Ford GT bedroeg dat percentage slechts 2,5%. Het gaat hierbij om officiële cijfers. Via zogeheten grijze import hebben later nog enkele GT’s de oversteek gemaakt.ford-gt-2

 

Levering gestart

Ford is inmiddels met de levering in Europa begonnen. In Duitsland en Frankrijk worden de eerste kopers al bediend. Wanneer de Nederlandse markt aan de beurt is, is nog niet bekend.

ford-gt-1

Succesnummer

De Amerikaanse autobouwer maakt de GT in kleine oplages. In totaal staan nu 1000 exemplaren gepland. Dat is veel minder dan van de eerste Ford GT. Van dat model zijn er uiteindelijk meer verkocht dan Ford vooraf had verwacht.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.