Autovisie
Autovisie Nieuws 17 mei 2018

Ford boos vanwege veiling gloednieuwe GT

Ford heeft zich heel wat gedonder op de hals gehaald met de nieuwe GT. In het koopcontract zou staan dat klanten de supersportwagen niet binnen twee jaar mogen verkopen, maar dat gebeurt kennelijk toch. Zo is er nu een GT opgedoken bij veilinghuis Mecum.

Ford GT

De zilveren GT heeft slechts 7 mijl gelopen (11,2 kilometer) en is de 48ste van 250 in 2017 geproduceerde exemplaren. Ford is dan ook niet blij. “We zijn op de hoogte van de situatie en we doen onderzoek”, aldus de fabrikant. “We kunnen niets zeggen over individuele klanten, maar het is wel zo dat alle Ford GT-kopers een contract hebben getekend waarin staat dat ze de auto niet binnen twee jaar mogen verkopen.”

Valsheid in geschrifte

Zo heeft het merk het aan de stok met WWE-worstelaar John Cena. Die zette zijn GT al na een maand te koop, waarop Ford hem aanklaagde voor contractbreuk, valsheid in geschrifte en ongerechtvaardigde verrijking. Van de GT worden tot en met 2020 slechts 250 stuks per jaar gebouwd en die moeten bij echte liefhebbers terechtkomen en niet bij ‘car flippers’, vindt Ford.

Orderbevestiging

Cena’s advocaten hebben zich verweerd tegen de aanklacht. In het uiteindelijke koopcontract is niet terug te vinden dat de auto niet binnen twee jaar verkocht mag worden, zeggen ze, en dat klopt. De dealer waarbij Cena zijn GT heeft gekocht, heeft geen verkoopbeperking in het uiteindelijke contract opgenomen. Ford wijst echter naar de orderbevestiging, waarop die bepaling wel staat. De rechter moet nog uitspraak doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.