Autovisie
Autovisie Nieuws 24 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Filmrol voor nieuwe BMW 5 Serie

Nog maar net gepresenteerd en nu al zijn eerste filmrol. De nieuwe BMW 5 Serie speelt samen met acteur Clive Owen in de korte film ‘The Escape’, de eerste van een reeks BMW Films.

BMW 5 Serie - BMW Films - Autovisie

Tien miljoen

Misschien dat je naam BMW Films je nog iets zegt. Zo’n vijftien jaar werd de eerste gemaakt, toen ook al met acteur Clive Owen in de hoofdrol. YouTube bestond nog niet, maar toch werden de korte films zo’n tien miljoen keer bekeken. Na jaren van afwezigheid is er nu eindelijk een nieuwe, ‘The Escape’. Hieronder kun je hem bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=jzUFCQ-P1Zg

BMW 5 Serie

‘The Driver’, zoals naamloze chauffeur genoemd wordt, rijdt dit keer in de nieuwe BMW 5 Serie, die het tijdens de film zwaar te verduren krijgt. Het is overigens de 540i, met de 340 pk en 450 Nm sterke zescilinder. In de volgende BMW Films rijdt Owen waarschijnlijk in andere modellen, tenminste, als BMW Films de traditie van de eerdere filmreeks volgt.

‘The Escape’

De film is geregisseerd door Neill Blomkamp, de Zuid-Afrikaan die eerder District 9 en Elysium maakte. Naast  Clive Owen, die onder meer bekend is van Children of Men en Sin City, spelen Dakota Fanning (War of the Worlds, I Am Sam) en Vera Farmiga (The Departed, Up in the Air) in ‘The Escape’.

Eerdere BMW Films kun je hier bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.