Autovisie
Autovisie Nieuws 29 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Fiat-erfgenaam Lapo Elkann verzint eigen ontvoering

Wat doe je als je na twee dagen doorhalen met drank, wiet, cocaïne en een mannelijke prostituee geen geld meer op zak hebt? Tja, dan zet je je eigen ontvoering in scène natuurlijk en eis je 10.000 dollar van je familie. Dat is althans wat Fiat-erfgenaam Lapo Elkann afgelopen week deed.

De negenendertigjarige kleinzoon van de legendarische Fiat-baas Gianni Agnelli vloog op donderdag naar New York en kwam er na twee dagen feesten met een mannelijke prostituee achter dat hij geen contant geld meer had. Elkann liet vervolgens aan zijn familie weten dat hij door een vrouw werd vastgehouden en dat ze hem wat zou aandoen als er geen 10.000 dollar aan losgeld werd betaald.

“Elkann kwam er na twee dagen feesten achter dat hij geen cash meer had”

Elkanns familie schakelde de New Yorkse politie in, waarna agenten de ‘ontvoerder’ naar een locatie wisten te lokken om de 10.000 dollar te overhandigen. Toen Elkann en zijn mannelijke gezelschap daar aankwamen, werden ze gearresteerd. Elkann is inmiddels weer vrijgelaten, maar moet binnenkort wel voor de rechter verschijnen voor het doen van een valse aangifte.

LEES OOK: DEZE FIAT 500E DIENT DARTH VADER

De oprichter van modemerk Italia Independent en tuner Garage Italia Customs was tot en met 2005 marketingdirecteur bij Fiat. In hetzelfde jaar werd hij bewusteloos in het Turijnse appartement van een transseksuele prostituee gevonden. Het had weinig gescheeld of Elkann was overleden aan een overdosis cocaïne en heroïne.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.