Autovisie
Autovisie Nieuws 24 mei 2016

Fiat Chrysler vervangt topman Alfa Romeo

Een wisseling van de wacht bij Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Harald Wester is niet langer de topman van Alfa Romeo en Maserati en wordt vervangen door de 49-jarige Reid Bigland, die nu de verantwoordelijk is voor de verkopen van FCA in Noord-Amerika.

Reid Bigland, de nieuwe CEO van Alfa Romeo en Maserati. Foto: AP

Alfa en Maserati

Wester, die sinds 2010 de topman van Maserati en Alfa is, blijft overigens wel actief bij het merk. Hij wordt CTO, Chief Technical Officer, en daarmee verantwoordelijk voor alle technologieën van Alfa. Zijn vervanger is de Canadees Reid Bigland, die de functie van CEO van Alfa Romeo en Maserati naast zijn taak als verkoopbaas van Noord-Amerika gaat bekleden.

BEKIJK OOK: VIDEO: REVIEW ALFA ROMEO GIULIA 180 PK DIESEL

Tegenvallende resultaten

De veranderingen komen volgens het autovakblad Automotive News na meerdere tegenvallers bij Alfa en Maserati. Zo schijnt de grote herlancering van Alfa Romeo veel meer te kosten dan eerder begroot. De Giulia liep bovendien vertraging op, net als de eerste SUV, die nu begin volgend jaar ten tonele komt. Aan Bigland de taak om dat binnen de perken te houden. Volgens FCA-topman Sergio Marchionne is de Canadees de juiste man voor de taak. “Reid heeft in de Verenigde Staten en Canada voor een flinke toename in de verkopen en een groter marktaandeel gezorgd in zijn zeven jaar bij FCA”, aldus Marchionne.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.