Autovisie
Autovisie Nieuws 3 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Fiat Chrysler stopt productie sedans in de V.S.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) stopt met het bouwen van de Chrysler 200 en Dodge Dart in de Verenigde Staten. De autobouwer legt zich daar toe op SUV’s en pickups, het grootste segment in het land.

Chrysler 200 - Autovisie.nl -1

SUV’s en pickups

Daarmee stopt FCA overigens niet met het leveren van andere modellen dan SUV’s en pickups in de Verenigde Staten. De andere modellen zullen in Mexico of Canada geproduceerd gaan worden, voor zover dat niet al het geval is. Fiat Chrysler Automobiles wil op deze manier meer productieruimte creeeren voor toekomstige crossovers en SUV’s, aangezien dat het grootste segment is in de Verenigde Staten. De Dodge Dart en Chrysler 200 zullen nog maximaal een jaar gebouwd gaan worden, voordat de modellen van de markt verdwijnen.

Dodge Dart en Chrysler 200

De Dodge Dart en de Chrysler 200 zijn maar kort op de markt geweest als ze aan het einde van dit jaar uit productie gaan. De Dodge Dart is sinds mei 2012 in productie en de Chrysler 200 werd zelfs pas begin 2014 voorgesteld aan het publiek op de autoshow van Detroit. Ze delen allebei het platform met de Alfa Romeo Giulietta, maar voor de Amerikaanse markt werd het aangepast. Zo is het breder en langer dan dat van de Giulietta. Ook de Jeep Cherokee maakt gebruik van het platform. In de toekomst moeten acht modellen ervan gebruik gaan maken.

LEES OOK: “ALFA ROMEO GEEFT GEEN VERVOLG AAN 4C”

Verkopen

De verkopen van de traditionele sedan en hatchback lopen al jaren terug in de Verenigde Staten. Dit jaar lijkt het echter erger te zijn dan voorgaande jaren. In de eerste zeven maanden van dit jaar werden er 4.253.803 auto’s geregistreerd in de Verenigde Staten. Dat zijn er 7,7 procent minder dan in dezelfde periode van 2015. Overigens worden hier geen crossovers, SUV’s en pickups onder gerekend. Verkopen van die auto’s stegen wel. Zo werden er in de eerste zeven maanden van dit jaar 5.913.414 crossovers, pickups en SUV’s geregistreerd, een plus van 9,1 procent. Opvallend: de minivan deed het goed in het land. De verkopen zijn met 352.991 stuks tot en met juli zo’n 26,7 procent hoger dan in dezelfde periode in 2015.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.