Autovisie
Autovisie Nieuws 24 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Fiat Chrysler zou onderzoek naar uitstoot frustreren’

Fiat Chrysler zou een onderzoek naar sjoemelpraktijken proberen te frustreren, aldus de Franse krant Le Monde. De fabrikant ligt onder het vergrootglas omdat er afwijkingen zijn gevonden in de uitstoot van zijn dieselmodellen.

8 Fiat 500X

Na het dieselgateschandaal bij Volkswagen is de DGCCRF, de Franse mededingingsautoriteit, begonnen met onderzoeken naar uitstootverschillen bij diesels. De organisatie heeft uiteindelijk bij onder meer Volkswagen, Renault, PSA en Fiat Chrysler verdachte resultaten gevonden en heeft de Franse justitie ingeschakeld.

Obstructie

Le Monde zegt een brief van justitie aan Fiat Chrysler te hebben waarin de autofabrikant wordt beschuldigd van obstructie. Volkswagen, Renault en PSA zouden wel hebben meegewerkt aan onderzoeken. De DGCCRF zou ook naar de uitstoot van Opel- en Mercedes-Benz-diesels hebben gekeken. Daar vond de organisatie geen afwijkingen.

Multijet

Bij Fiat Chrysler wordt gekeken naar de 1.6 en 2.0 Multijet II-motoren uit de Fiat 500X, de 1,3 liter turbodiesel uit de Fiat Doblo en de 2,0 liter turbodiesel uit de Jeep Cherokee. Volgens de DGCCRF zouden ze in werkelijkheid meer uitstoten dan tijdens laboratoriumtesten. Fiat Chrysler zegt overigens volledig aan alle onderzoeken mee te werken.

Fiat Chrysler-baas: ‘Elektrische auto economisch nog niet haalbaar’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.