Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jul 2016

Fiat Chrysler beloont hackers om auto’s te kraken

Fiat Chrysler Automobiles volgt Tesla’s voorbeeld en gaat hackers belonen als ze softwarefouten in voertuigen tegenkomen. De beloning ligt tussen de 150 dollar en 1.500 dollar.

Jeep Grand Cherokee - Autovisie.nl

Hackers

Een jaar geleden ontdekten twee hackers een lek in de software van de Jeep Cherokee uit 2014. Daardoor konden de twee de bediening van de airconditioning, de geluidsinstallatie en later zelfs de versnellingsbak en de remmen overnemen. Jeep reageerde snel en kwam met een software-update die dat niet meer mogelijk maakte. Ook voor andere auto’s met hetzelfde infotainmentsysteem bracht het merk een update.

LEESTIP: Lees op Wired.com het volledige verhaal van hoe de Jeep gehackt werd.

Beloning

In de toekomst wil Fiat Chrysler dat het niet meer voor kan komen, helemaal nu auto’s steeds meer techniek aan boord krijgen. Het merk heeft daarom op de website bugcrowd.com een beloning uitgeloofd voor iedere hacker die een fout in de software vindt en deze ook meldt aan Fiat Chysler. Er wordt vooral gefocust op lekken in Uconnect, een online platform dat ook met de auto kan verbinden.

LEES OOK: FIAT CHRYSLER VERVANGT TOPMAN ALFA ROMEO

Tesla

Fiat Chrysler is de tweede autofabrikant die hackers gaat belonen voor het melden van fouten in de software. Eerder lanceerde Tesla ook zo’n programma en volgens de website zijn er inmiddels al 132 beloningen uitgekeerd door de elektrische autobouwer. Naast een geldbedrag worden hackers ook regelmatig door bedrijven gevraagd om eens de naar de veiligheid van bepaalde systemen te kijken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.