Autovisie
Autovisie Nieuws 11 dec 2020

Ferrari zonder CEO na opstappen Camilleri

Ferrari moet op zoek naar een nieuwe CEO. Louis Camilleri, die tot vandaag die rol binnen Ferrari vertolkte, stapt namelijk op.

Dat doet hij wegens persoonlijke redenen, zo laat hij in een officiële verklaring weten. De huidige bestuursvoorzitter, Johan Elkann, neemt voorlopig zijn taken waar. Hij krijgt ook de opdracht om een nieuwe CEO te vinden.

Bewondering

In een verklaring schrijft Camilleri het volgende. “Ferrari is een onderdeel van mijn leven geweest en het was een privilège om CEO te zijn. Mijn bewondering voor de bijzondere mannen en vrouwen in Maranello en voor de passie en toewijding die ze hebben met alles wat ze doen, kent voor mij geen grenzen. Ik ben trots op de prestaties die we hebben geleverd en weet dat de beste jaren van Ferrari nog moeten komen.”

Camilleri nam het stokje bij Ferrari in 2018 over van de toen de overleden Sergio Marchionne. Naar verluidt ziet Camilleri nu af van zijn functie bij de sportwagenbouwer, omdat hij recent is getroffen door het coronavirus. Dat zou echter niet de enige reden zijn voor het opstappen.

Volume

De inmiddels ex-CEO van Ferrari kan wel terugkijken op een goede periode. Financieel gezien ging het Ferrari de laatste jaren voor de wind, met de introductie van veel (volgens sommigen te veel) modellen die de productievolumes van de fabrikant flink omhoog duwden. In 2019 bouwde de fabrikant voor het eerst meer dan 10.000 auto’s per jaar.

Johan Elkann zal niet lang in deze functie blijven. Zoals gezegd krijgt hij de taak om een nieuwe CEO voor Ferrari te vinden, maar hij gaat binnenkort zelf een enorme taak op zich nemen. Elkann wordt namelijk de voorzitter van Stellantis, de fusie tussen FCA en PSA die binnenkort gesloten wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.