Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 13 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Factory Five F9R is 9,5 liter V12 supercar, wordt geleverd als bouwpakket

Mensen met twee rechterhanden lees vooral verder. Het Amerikaanse Factory Five komt met de Factory five F9R. Dat is een supercar met een 700 pk sterke 9,5 liter V12 die je zelf in elkaar moet zetten.

Heb jij je hele huis vol staan met Ikea-meubels en wordt je niet bang van het vervangen van de klepdekselpakking van je auto, dan behoor je waarschijnlijk tot de doelgroep van Factory Five. Dit is een klein bedrijf uit Massachusetts dat van plan is om een van ‘s werelds meest uitdagende bouwpakketten ooit op de markt te brengen. De Amerikanen vinden het namelijk een goed idee om mensen zelf een F9R, oftewel een supercar met V12, te laten bouwen.

Goedkeuring

Voor het gemak gaan niet verder in op problemen die kunnen ontstaan doordat de bouwer een schroefje op de remklauw is vergeten, want vooralsnog blijft het bij een idee van Factory Five. De F9R moet namelijk nog goedgekeurd worden voor productie. Om dat voor elkaar te krijgen, zal het bedrijfje volgend jaar zelf de eerste Factory Five F9R in elkaar zetten. Daarmee gaan ze verschillende tests uitvoeren om goedkeuring voor productie te krijgen. Ook wordt er gekeken naar de haalbaarheid van het project. De bouwpakketbouwer moet er uiteindelijk wel beter van worden.

Als dat uiteindelijk lukt, dan krijgen mensen de kans om een door Jim Schenk en Phil Frank ontworpen auto te kopen (Frank is bekend van het design van de Saleen S7). Beide heren werkten de afgelopen jaren aan het product dat je hier ziet: een supercar met een agressief design. De Factory Five F9R moet in het echt 116,84 centimeter hoog en 203,2 centimeter breed worden. Het gewicht zal daarbij niet boven de 1088 kilo uitkomen. Of hierbij uitgegaan wordt van de 9,5 liter V12 is niet duidelijk. De fabrikant geeft namelijk aan dat deze twaalfcilinder niet standaard is. Klanten krijgen de mogelijkheid om een zelfgekozen ‘crate engine’ van Ford of Chevrolet in de auto te plaatsen.

Cobra replica

Overigens is het niet de eerste keer dat Factory Five met een auto-bouwpakket komt. Het bedrijf levert bijvoorbeeld al langer bouwpakketten waarmee je een Shelby 427 Cobra replica kunt maken. Ook een supercar is al leverbaar bij de fabrikant: de GTM.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.