Facelift én overtreffende trap Mercedes-AMG GT in de maak

De Mercedes-AMG GT ondergaat komend jaar een facelift, zo heeft AMG’s topman Tobias Moers tegenover Autovisie verklaard. Voor het jaar erop kondigt hij de overtreffende trap van de GT aan.

Mercedes-AMG GT C Edition 50
Mercedes-AMG GT C Edition 50

Nog sneller

Wat de facelift precies inhoudt, geeft Moers niet aan. Datzelfde geldt voor de snellere en potentere versie van de GT. Het model moet zelfs de GT-R doen verbleken. Het topmodel krijgt als eerste GT-uitvoering meer dan 600 pk.

Mercedes-AMG GT S
Mercedes-AMG GT S

640 pk

Moers houdt de lippen stevig op elkaar en laat ook niets los als we het onderwerp meermaals aansnijden. Vast staat dat de topversie de krachtigste GT wordt. We gokken op zo’n 640 pk uit de bekende 4.0 V8-benzinemotor met twee turbo’s. Als naam behoort GT-RS tot de mogelijkheden. Voorheen gebruikte Mercedes-AMG de term Black Series voor dergelijke snelle, gelimiteerde, lichtgewicht versies, maar die aanduiding wordt sinds de C63 AMG Black Series niet meer gevoerd. In het verleden plakte de fabrikant de term op onder andere de SLK, SL en CLK.

LEES OOK: AMG-baas had andere naam voor GT 4-door Coupé in gedachten

Familie

Mercedes introduceerde de GT in 2014. Sindsdien heeft de fabrikant het leveringsprogramma gestaag uitgebouwd. Bij de verkoopstart was er keuze uit een GT en een GT-S, beide een coupé. Later volgde een GT-C uitvoering, een Roadster en weer later een GT-R. Tussentijds wijzigde de grille van de GT-familie en kreeg de GT-S meer vermogen. Daarnaast bouwt Mercedes ook een GT4-raceversie.