Autovisie
Autovisie Nieuws 9 feb 2018

F1-organisator legt woordmerk ‘Formula 1 Dutch Grand Prix’ vast

Komt er nou toch echt weer een Nederlandse Formule 1-race? Het begint er sterk op te lijken. Het TT-circuit in Assen is door de organisatoren positief beoordeeld en nu heeft Formule 1-eigenaar Liberty Media ook nog een merkaanvraag ingediend voor ‘Formula 1 Dutch Grand Prix’.

Max Verstappen in Monaco, Foto EPA
Foto: EPA

Volgens het advocatenkantoor Kompas Advocatuur heeft Liberty Media, vertegenwoordigd door Formula 1 Licensing BV in Rotterdam, de aanvraag op 30 januari 2018 ingediend. De organisatie wil daarmee het alleenrecht veiligstellen om de aanduiding Formula 1 Dutch Grand Prix te mogen gebruiken, onder meer op merchandising en voor evenementen (een grand prix dus).

Procedure

Het woordmerk is nog niet vastgelegd, legt advocaat Sjors van der Hoeven uit. Daarvoor moet Liberty Media nog een procedure doorlopen bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Houders van eventuele oudere merken hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de inschrijving.

Haalbaarheidsonderzoek

Zowel het circuit van Zandvoort als het TT-circuit in Assen hebben wel oren naar een Formule 1-race. Zandvoort maakte in november 2017 de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek bekend. Een Formule 1-race in de duinen zou de gemeente, de regio en Nederland zo’n 142 miljoen euro opleveren. De baan moet echter wel voor zo’n 10 miljoen euro worden verbouwd om een Grade 1-licentie te kunnen krijgen.

Positieve beoordeling

Begin februari kondigde Assen aan eveneens een haalbaarheidsonderzoek te doen. De resultaten worden eind maart bekendgemaakt. Assen is alvast positief beoordeeld door Charlie Whiting, racedirecteur van de FIA. Volgens hem hoeven er weinig aanpassingen aan het circuit gedaan te worden. Het zou om wat curbstones en wat vangrails hier en daar gaan.

Reageer op artikel:
F1-organisator legt woordmerk ‘Formula 1 Dutch Grand Prix’ vast
Sluiten