Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

F1: Nederlanders zijn fanatieke Formule 1-kijkers

Nederland mag dan met zijn 18 miljoen inwoners op wereldschaal een klein landje zijn, als het om televisiekijkers naar Formule 1-races gaat, neemt Nederland een Top 5-positie in.

Nederland staat op de vijfde plaats als het gaat om het aantal kijkers naar het afgelopen Formule 1-seizoen. In Brazilië wordt het meeste naar F1 gekeken. Daarna komen Duitsland, Italië en Groot-Brittannië. Nederland completeert de Top 5. De genoemde landen scoorden elk meer dan 100 miljoen kijkers over het hele seizoen gemeten.

Toename in Nederland

De organisatie achter de televisieverslaggeving van de F1-races meldt trots dat het al het derde jaar op rij is dat het aantal kijkers toeneemt. Met 1.922 miljard kijkers lag het publiek 9% hoger dan in 2018 en nog nooit zo hoog als sinds 2012. Twintig landen zorgen voor een cumulatief publiek van 1.781 miljard. In Nederland groeide het kijkcijfer afgelopen jaar met 56%, aldus Formula 1.

autovisie-f1-quiz-2018-china-opening-zonder-logo

Topwedstrijden

De races die de meeste kijkers trokken zijn de Italiaanse Grand Prix, de Monaco GP, de Braziliaanse race en de Duitse GP. Alle vier bereikten meer dan 100 miljoen kijkers, met een toppositie van 112 miljoen voor de Grand Prix van Italië.

Unieke kijkers

Let op; het zijn geen unieke kijkers, zodat een persoon die meerdere wedstrijden kijkt ook meerdere malen wordt geteld. De persoon heeft minimaal drie minuten van de race gezien. Als het om unieke kijkers gaat, moesten de live-registraties een daling incasseren van 3,9% tot 471 miljoen.

Foto: Reuters

Cumulatief aantal kijkers wereldwijd

2019: 1,922 miljard

2018: 1,758 miljard

2017: 1,4 miljard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.