Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Extreme one-off Lamborghini kost bijna drie miljoen

Ruim 2,7 miljoen euro, dat moet deze bijzonder unieke Lamborghini Gallardo opleveren. De auto gaat op 15 november onder de hamer tijdens de Art Automobiles-veiling van RM Sotheby’s.

Dit is niet zomaar een Gallardo waar een of andere tuner de zaag in heeft gezet. Dit is de Concept S, Luc Donckerwolke’s visie op een roadsterversie van Lamborghini’s meest verkochte model ooit. De Vlaamse ontwerper tekende voor het ontwerp van de dichte versie van de Gallardo en mocht zich in de aanloop naar de onthulling van de Spyder-variant helemaal uitleven. De auto beleefde zijn publieksdebuut in 2005 tijdens de Autosalon van Genève en diende vooral als opwarmertje voor de aanstaande topless Gallardo.

“De karakteristieke voorruit is nóg extremer gestileerd dan op het conceptmodel”

Het meest in het oog springend is de separate voorruit. Naast deze zogenaamde ‘saute-vent’ voorruiten kreeg de Concept S ook een herziene achterbumper en een kofferklep die doorloopt in de spijl tussen de stoelen. Door de grote belangstelling voor de showauto besloot Lamborghini een tweede exemplaar te bouwen, dat in tegenstelling tot het eerste wél werd voorzien van een aandrijflijn. De karakteristieke voorruit kreeg om homologatieredenen een nóg extremere stilering. Plannen voor een gelimiteerde productie van de Concept S bleken niet haalbaar, dus bleef het bij dit ene exemplaar. Zo is deze Lamborghini één van de meest exclusieve Gallardo’s ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.