Autovisie
Autovisie Nieuws 21 dec 2015

Expositie Ever Meulen in Antwerpen

Autovisie-medewerkers Bart Lenaerts en Lies de Mol openden onlangs hun eerst expositie in de WAFT Gallery in Antwerpen. Nog tot en met 19 januari zijn hier autokunstwerken van de Belgische kunstenaar Ever Meulen te zien.

IMG_3320

Ever Meulen (1946, Kuurne) is het pseudoniem voor Eddy Vermeulen. Meulen studeerde af aan de kunstacademie Sint-Lucas te Brussel en Gent, waar hij later veertien jaar docent zou zijn. Sinds 1970 is Ever Meulen de huistekenaar van het Vlaamse tijdschrift Humo. Verder illustreerde hij voor The New Yorker, Vrij Nederland, De Standaard, NRC Handelsblad en de VPRO Gids. Zijn grote passie voor auto’s is terug te zien in de werken die in Antwerpen te zien zijn.

Tijdens de expositie is ook het boek ‘Automotiv’ te koop waarin Ever Meulen op 176 pagina’s een overzicht geeft van zijn meest rake automobiele pennenstreken, gelardeerd met korte, humoristische tekstjes van de kunstenaar zelf. ‘Automotiv’ is niet alleen een ode aan de auto, maar vormt tegelijkertijd een indrukwekkend carrièreoverzicht.

vernissage_8

De expositie ‘Automaat’ is nog te zien tot en met 19 januari, de WAFT Gallery aan de Vlaamsekaai 8 is op zaterdag en zondag geopend.

Reageer op artikel:
Expositie Ever Meulen in Antwerpen
Sluiten