Autovisie
Autovisie Nieuws 8 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Exclusieve kerstcadeautjes van exclusieve merken

Voor de exclusievere merken zoals Ferrari of Lamborghini is de merchandiseafdeling een belangrijke bron van inkomsten. Koopwaar – pennen, kleding, dekbedden, etcetera – wordt voor de hoofdprijs verkocht aan liefhebbers van de merken. Toch kan het nog veel en veel gekker. Deze collectors items zijn zo duur dat alleen de gek de vraagprijs ervoor geeft.

Bentley Backgammon – € 4.435

Je zou voor hetzelfde geld ook 148 Monopoly-spellen kunnen halen, maar dan heb je waarschijnlijk niet hetzelfde gevoel van exclusiviteit als met dit Backgammon-setje van Bentley.

Audi racefiets – € 17.000

Ben je klaar met dat loodzware bergop fietsen en die eeuwige tegenwind? Probeer dan eens een ritje met deze hypermoderne, €17.000 (!) kostende Audi-fiets. Alberto Contador zal jaloers op je zijn.

Porsche boekenplank.png

Porsche GT3 Cup boekenplank – € 2.949

Wellicht net zo duur als de daadwerkelijke spoiler op de Porsche 911 GT3, maar indien je hem aan de muur schroeft, heb je wel een heel bijzondere boekenplank. De remschijfboekensteun is niet inbegrepen en na te bestellen voor zo’n € 172.

Lamborghini reiskoffertje – €12.923

Dat Lamborghini zeer exclusieve sportwagens aflevert, is algemeen bekend. Dat ze ook peperdure koffertjes maken, is wellicht minder voor de hand liggend. Voor het geld waarvoor je ook een rijk uitgeruste Fiat Panda kunt kopen, kun ook je dit coole rolkoffertje aanschaffen.

McLaren Tag Heuer polshorloge – € 11.188

Horloges doen het altijd goed als cadeautje. Maar ook als ze bijna € 12.000 kosten? Dit exclusieve klokje is in ieder geval vervaardigd uit dezelfde materialen als de nieuwste sportwagens van McLaren. Zo wordt er gebruikgemaakt van saffierkristal en knoppen van koolstofvezel. Wees er snel bij, want er worden maar duizend van gemaakt.


Ferrari (1:1,8) modelauto – €11.000

Met net zo veel liefde gemaakt als zijn gemotoriseerde broers. De miniatuurmodellen hebben in de fabriek van Ferrari een eigen vleugel waar oude monteurs er minutieus aan sleutelen. Dat zie je er dan ook wel aan af. Dat zie je ook aan de prijs overigens.

Rolls Royce ‘Cocktail Hamper’ – € 38.133

”Perfect om klassieke en moderne cocktails mee te shaken”, aldus Sina Maria Eggl, accessoiredesigner bij Rolls-Royce. Het handgemaakte, walnoten reiskoffertje bevat alle instrumenten om de perfecte cocktail te mixen. Net als in de auto’s van Rolls-Royce de allerbeste materialen worden gebruikt, zijn voor een cocktail van het aristocratische Britse merk alleen de fijnste ingrediënten goed genoeg. Voor een kleine veertig mille ben jij voortaan de ster van ieder feestje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.