Autovisie
Autovisie Nieuws 2 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Europese Formule 1-races starten uur en tien minuten later

Alle Formule 1-races starten voortaan tien minuten later. Hoewel, alle Formule 1-races… Het startschot voor de Europese grand prixs en de wedstrijd in Brazilië wordt zelfs een uur en tien minuten naar achteren geschoven. Dit om meer kijkers te trekken.

opening-artikel-autovisie-f1quiz-us

Voorheen startten veel Formule 1-races om 14:00. Dat wordt nu dus 14:10, of 15:10 in het geval van de Europese grand prixs en de Grote Prijs van Brazilië. Liberty Media zegt dat diverse televisiezenders de gewoonte hebben “om hun uitzending precies op het uur te starten”. En als een race dan om 14:00 begint, missen kijkers de spanning vlak voor de start, aldus de nieuwe organisator van de Formule 1.

Groter publiek

De reden dat Europese grand prixs en de race in Brazilië een uur en tien minuten later beginnen, heeft te maken met kijkersaantallen. Volgens Liberty Media is er “een groter publiek beschikbaar” op die tijd. Zo moest een kijker in Californië eerst om 5 uur ‘s ochtends uit bed om een Europese race te kijken en nu kan hij of zij tot ongeveer 6:10 blijven liggen. Een Formule 1-fan aan de oostkust van de VS kan nu iets voor 9:10 opstaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.