Autovisie
Autovisie Nieuws 2 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Europees debuut nieuwe Toyota RAV4

De geheel nieuwe Toyota RAV4 werd eerder dit jaar al in Amerika gepresenteerd, maar nu is het de beurt aan de Europese versie, met alle bijbehorende info.

De vijfde generatie Toyota RAV4 komt in januari op de Nederlandse markt. Het model is radicaal anders ontworpen dan het huidige model en biedt aanzienlijk meer ruimte voor passagiers en bagage. De RAV4 is in alle richtingen gegroeid en een kofferbak die 79 liter groter is dan bij zijn voorganger.

Hybrid

Uiteraard wordt de nieuwe Toyota RAV4 leverbaar met hybride-aandrijving. Die combineert een 2.5 benzinemotor met een elektromotor die samen 2018 pk leveren bij de versie met voorwielaandrijving. De RAV4 Hybrid met All Wheel Drive levert een systeemvermogen van 222 pk.

Daarnaast komt er ook een 2.0 benzineversie die met handbediende of automatische versnellingsbak op de markt komt.

Off-road

Volgens Toyota staat de RAV4 ook in het terrein zijn mannetje dankzij het sterk verbeterde AWD-systeem. Uniek in het segment is AWD Integraded Management (AIM) dat besturing, remmen, versnellingen, koppel en gas automatisch aan de gekozen rijstand aanpast. De bestuurder kan kiezen uit Eco, Normal en Sport. Als in het terrein een wiel loskomt van de grond, kan de bestuurder het nieuwe Trail Mode activeren, wat zorgt dat het losgekomen wiel afgeremd wordt en dat het koppel naar het wiel gaat dat wel de grond raakt.

Toyota verwacht de nieuwe RAV4 in januari bij de Nederlandse dealers. De prijzen worden binnenkort vrijgegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.