Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Ook Europa en VS starten onderzoek kartel BMW, Daimler, VW

Niet alleen de Duitse autoriteiten gaan de kartelvorming tussen BMW, Daimler en de Volkswagen Group onderzoeken, maar ook de Europese Commissie en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Ondertussen zijn de machtige Duitse vakbonden vooral boos.

Fotocredit: Reuters / Mike Blake

De vakbonden van Daimler- en Volkswagen-personeel hebben volledige openheid geëist, zo meldt Automotive News Europe. De Daimler-vakbond liet weten “geschokt en kwaad” te zijn door de beschuldigingen aan het adres van BMW, Daimler en Volkswagen. Als de beschuldigingen waar zijn, moeten er flinke straffen worden uitgedeeld, aldus een woordvoerder. De Volkswagen-vakbond heeft gezegd dat het vertrouwen in de Volkswagen Group onder het personeel steeds kleiner wordt.

Aandelenkoersen

De Duitse autoriteiten, de Europese Commissie en het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben laten weten dat er genoeg aanwijzingen zijn om een onderzoek te starten. Kartelboetes zijn niet mals. Als BMW, Daimler en de Volkswagen Group inderdaad sinds de jaren negentig illegale afspraken hebben gemaakt, kan ze dat miljardenboetes opleveren. De aandelenkoersen van alle drie fabrikanten zijn in de afgelopen dagen flink gedaald.

‘Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche en VW vormden kartel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.