Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Hier vind je het eerste batterijwisselstation van Nederland

Het eerste batterijwisselstation van Nederland is geopend. Niet in de randstad of centraal in het land, maar bij Tilburg.

Twee maanden geleden, toen we met de Nio ET7 reden, vertelde het bedrijf dat het snel een eerste ‘Power Swap Station’ centraal in het land zou openen. Een locatie in het midden van het land is nu toch niet de eerste.

Het eerste batterijwisselstation van Nederland

Als je een Nio in bezit hebt, kan je naar Hotel Van der Valk in Tilburg aan de A58. Hier is het eerste batterijwisselstation van Nederland actief en kan je dus je batterij wisselen.

Handig aan zo’n batterijwisselstation is niet alleen dat je binnen een paar minuten een volle accu hebt, ook kan je kiezen voor een groter of kleiner accupakket. Ga je bijvoorbeeld op vakantie met je ET7 en wil je meer actieradius, dan kan je een bijvoorbeeld je 75 kWh-accupakket omruilen voor een met 25 of 75 kWh meer aan capaciteit. Hoe zo’n batterijwissel exact werk laat Sjors ten Tije zien in onderstaande video.

Naast dat zo’n swapping station handig is voor de gebruiker, kan het ook helpen met energie die over is op te slaan. Wanneer er veel energie wordt opgewerkt door windmolens of zonnepanelen en er is stroom over, dan kan Nio zijn accupakket in het batterijwisselstation opladen. Met deze elektriciteit kan jij vervolgens je kilometers maken. Ook kan de elektriciteit teruggeleverd worden aan het net. In China is Nio al een proef gestart met dit terugleveren van elektriciteit.

Rijden met de Nio ET7

Vooralsnog is in Nederland enkel een abonnement te nemen op de Nio ET7. Het wisselen van een accu in een baterijwisselstation kan met elke Nio. In Onderstaande video neemt Stijn Kuster je mee in de luxe sedan waarvan je nu het accupakket in Nederland kan wisselen.

Chinees automerk BYD stoot Volkswagen van Aziatische troon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Hier vind je het eerste batterijwisselstation van Nederland
Sluiten