Autovisie
Autovisie Nieuws 25 aug 2017

Er komt nog één LaFerrari Aperta bij

Er zouden 499 LaFerrari’s worden gebouwd, maar het werden er 500. Die extra LaFerrari ging eind 2016 onder de hamer voor een goed doel. Ferrari doet nu hetzelfde met de LaFerrari Aperta.

Er zijn er 209 gebouwd, maar binnenkort komt daar een 210de bij. Die zal worden uitgevoerd in een hele speciale kleurstelling en wordt begin september onthuld tijdens de viering van zeventig jaar Ferrari in Maranello. Hij wordt geveild voor het goede doel bij RM Sotheby’s. Verwacht wordt dat de allerlaatste LaFerrari Aperta tussen de 3 en 4 miljoen euro gaat opleveren.

Duurste auto

Als hij dat echt opbrengt, is dat minder dan de allerlaatste LaFerrari in het laatje bracht. Die werd eind vorig jaar afgehamerd op een recordbedrag van 7 miljoen euro. Daarmee is de hypercar de duurste auto uit de 21ste eeuw ooit geveild. De opbrengst ging naar de slachtoffers van de zware aardbeving die Italië in oktober 2016 trof.

Hybride aandrijflijn

Technisch is de LaFerrari Aperta nagenoeg gelijk aan zijn dichte broeder. Hij wordt aangedreven door een 963 pk sterke hybride aandrijflijn, die bestaat uit een atmosferische 6,3 liter V12 met 800 pk en een elektromotor met 163 pk. De LaFerrari Aperta heeft een topsnelheid die boven de 349 km/h ligt.

Zeven miljoen voor allerlaatste LaFerrari

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.