Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk laat Tesla-klanten betalen met cryptomunt Dogecoin

Tesla-baas Elon Musk gaat de cryptomunt Dogecoin accepteren als betaalmiddel bij Tesla. Vooralsnog kan je geen Model X, Y of S met de munt kopen, maar kunnen klanten binnenkort wel merchandise afrekenen met de cryptovaluta.

Ook dit keer heeft de tweet van Musk enorme invloed op de koers en steeg de waarde met zo’n 30 procent in twee uur. Hoewel de koers heftig reageert, komt het accepteren van de munt niet als een verrassing.

Experimenteren met cyrptomunten

Elon Musk experimenteerde al met het accepteren van Bitcoin. Met de meest bekende cyrptomunt kon je zelfs even Tesla’s kopen. Uiteindelijk werd de mogelijkheid weer van de site gehaald omdat Tesla zorgen had over het gebruik van fossiele brandstoffen bij het delven van de digitale munt. Het aannemen van die munt zou in strijd zijn met de groene visie van het bedrijf.

De ondernemer noemde zichzelf eerder al de ‘The Dogefather’ nadat de koers door het dak ging als gevolg van de tweets van Elon Musk over de munt. Dogecoin maakt gebruik van het Litcoin-netwerk. Hoewel dit qua techniek erg lijkt op Bitcoin (proof-of-work), is de co2-uitstoot per coin volgens de United States Environmental Protection Agency een stuk minder dan die van Bitcoin.

Elon Musk, Dogecoin, Tesla, Cryptomunt
(Afbeelding: Nature Sustainability)

De Tesla-baas zegt in zijn tweet ‘see how it goes’ en houdt dus een slag om de arm voor toekomstige betalingen met Dogecoin. Vooralsnog laat de topman niet weten vanaf wanneer je ook echt kan betalen met de munt.

Wat gaat Elon Musk met de door Tesla ontvangen Dogecoin doen?

Wellicht nog interessanter is wat Elon Musk met de ontvangen Dogecoins gaat doen. Maakt hij hier dollars van, koopt hij er Bitcoins voor terug of houdt hij deze coins? Voor de Bitcoins van het bedrijf geldt het laatste. Elon Musk heeft gezegd dat Dogecoin een prima betaalmiddel is en hij Bitcoin ziet als ‘store of value’. Tesla’s Dogecoins uitgeven of omruilen voor Bitcoins lijkt dus een logische stap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Elon Musk laat Tesla-klanten betalen met cryptomunt Dogecoin
Sluiten