Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 10 dec 2021

Elon Musk: ‘Ik wil influencer worden’

Het is weer raak. Elon Musk heeft weer iets heel opmerkelijks getwitterd. Hij zegt ‘erover na te denken’ zijn werk op te zeggen en ‘influencer te worden’.

Dat schrijft hij op, uiteraard, Twitter. “Ik denk erover na mijn werk op te zeggen en een full-time influencer te worden”, zo luiden zijn woorden. Hij sluit af met de afkorting ‘wdyt’. Dat staat voor ‘What do you think?’

Het is het zoveelste geintje van Musk op Twitter, dat moge duidelijk zijn. Maar dat de rijkste man ter wereld een leven zónder Tesla ook niet verkeerd zou zijn, meldde hij eerder al.

Meer vrije tijd

Zo liet hij eerder wel weten ‘nog enkele jaren’ topman van Tesla te willen zijn, maar dat een ander carrièrepad ook een optie is. “Het zou leuk zijn om wat meer vrije tijd te hebben in plaats van alleen maar dag en nacht te werken”, zo zei hij eerder dit jaar.

Elon Musk verkoopt 4,3 miljard aan Tesla-aandelen, maar wat is de reden?

Nu vraagt Musk z’n volgers dus weer om raad. Hij doet waarschijnlijk niets met de duizenden antwoorden die hij op z’n Tweet krijgt, maar hij is er niet altijd onverschillig voor. Zo vroeg hij op hetzelfde sociale medium onlangs of het een goed idee was om een deel van zijn Tesla-aandelen te verkopen. Een meerderheid stemde daar toen mee in. En wat gebeurde? Juist, Musk verkocht tien procent van zijn aandelen. Die hadden samen een waarde van zo’n 12 miljard dollar, oftewel 10,6 miljard euro. Musk deed dat toen naar eigen zeggen om aan zijn belastingplicht te voldoen (lees hier meer).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk: ‘Ik wil influencer worden’
Sluiten