Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Met deze elektrische off-road camper kun je milieuvriendelijk op avontuur

Zeus, een fabrikant van elektrische vrachtwagenplatforms, maakt in samenwerking vouwwagen-producent SylvanSport een elektrische off-road camper waarmee je milieuvriendelijk op vakantie kunt.

Deze camper is het begin van een nieuwe lijn elektrische campers die geproduceerd gaat worden onder het credo ÔÇśLeading the ChargeÔÇÖ. De kampeerwagens in deze serie moeten zo CO2-neutraal mogelijk zijn. Daar hoort ook effici├źntie in het productieproces bij, zoals bijvoorbeeld het hergebruiken van water.

Groot en zwaar maar een goede actieradius

Hoe deze milieuvriendelijke aspecten exact vorm gaan krijgen in de camper, laten de producenten nog niet zien. Wel geeft SylvanSport veelbelovende technische specificaties van de kampeerwagen.

Camper, off-road, campers, elektrische
(Afbeelding: SylvanSport)

De off-roader is 7,6 meter lang en 3 meter hoog. Het leegewicht komt neer op 6350 kilogram. Twee elektromotoren leveren samen 290 pk en moeten ervoor zorgen dat deze kolos in beweging komt. Daardoor heeft deze offroadcamper ook vierwielaandrijving.

Mannenweekend? Deze Mercedes Sprinter-camper moet je hebben

Grote offroadbanden, veel massa, veel vermogen en een niet echt aerodynamisch design. Een flinke actieradius zul je – als je kijkt naar het ontwerp van de camper – dus ook niet verwachten. Toch zegt de fabrikant dat-ie 400 mijl (zoÔÇÖn 644 kiometer) kan afleggen op een acculading. Is de accu leeg, dan is deze via een DC-snellader weer op te laden. Hoe snel dat gaat, weten we niet. Zeus maakt namelijk een elektro-architectuur waar batterijen tot 175 kWh in kunnen plaatsnemen. Over de accu die in deze camper komt te liggen, zeggen beide partijen echter nog niet.

De camper is ideaal voor kanovaarders

Naast een groot accupakket sjouwt deze camper ook kanoÔÇÖs mee op de zijkant van het leefcompartiment. Hoewel ook dit niet bijdraagt aan de aerodynamica en dus actieradius van de camper, is er genoeg ruimte om twee van dit soort bootjes mee te nemen.

De camper die SylvanSport en Zeus nu laten zien is enkel een digitale render. De specificaties zijn gebaseerd op een elektrische truck van Zeus die nog niet in productie is. Of de kampeerwagen er dus met deze specificaties en dit design gaat komen, is nog de vraag. De fabrikanten laten zelf echter weten dat de elektrische off-roader al in 2022 op de markt moet verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.