Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Is de elektrische Mercedes G-Klasse beter dan de normale?

De Mercedes G-Klasse staat bekend als een indrukwekkende auto die veelal niet wordt gebruikt waarvoor-ie bedoeld is: offroaden. Desondanks zijn de auto’s erg terreincapabel, wordt dat nog beter bij een elektrische G-Klasse?

Dat Mercedes met een elektrische versie van de Geländewagen komt, is al langer bekend. In 2019 liet de CEO van de Duitse fabrikant dit al weten.

Is de elektrische Mercedes G-Klasse beter dan de normale?

Hoewel elektrische G-Klasse door Mercedes nog niet is onthuld, mocht tech-YouTuber Zack Nelson al even een conceptmodel uitproberen. In de video laat hij zien hoe de elektrische offroader presteert in het terrein.

Door de camouflage is het ontwerp van de EV niet echt goed te zien, al lijkt Mercedes voor een groot deel vast te houden aan het bekende vierkante design. Desondanks zijn er subtiele aerodynamische wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn er luchtopeningen geplaatst in de achterspatborden, heeft de grille minder openingen en vangt de treeplank minder wind. Echt aerodynamisch zal de G-Klasse niet zijn.

Voordelen van elektrische aandrijflijn

Hoewel elektrische auto’s nadelen hebben: opladen en actieradius, zijn EV’s op sommige vlakken beter dan auto’s met een brandstof-aandrijflijn. Zo is het vermogen dat naar de wielen van de Mercedes G-Klasse gestuurd wordt erg nauwkeurig af te regelen (door systemen) en bieden de elektromotoren veel vermogen en koppel dat direct beschikbaar is.

In geval van de elektrische G-Klasse is er gebruik gemaakt van vier elektromotoren, voor elk wiel een. Hierdoor kunnen de systemen niet alleen nauwkeurig bepalen hoeveel vermogen er naar elk wiel gaat – zodat je makkelijk door het terrein kan ploeteren. Ook is het mogelijk om 360 graden te draaien door de wielen aan iedere kant in tegengestelde richting te laten draaien.

Wat de specificaties van de elektrische G-Klasse zijn, laat Mercedes nog niet weten. Ook over de introductiedatum en prijs blijven de lippen stijf op elkaar.

Offroaden met Mercedes G-Klasse

Niet iedere Mercedes G-Klasse wordt gebruikt als showauto op de P.C. Hooftstraat. Robin Steentjes gebruikt zijn Geländewagen waarvoor hij bedoeld is: offroaden!

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Ja, er bestaat een Mercedes G-Klasse Coupé! En je kunt hem nog kopen ook…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.