Autovisie
Autovisie Nieuws 23 sep 2019

Eind dit jaar duidelijkheid over toekomst IAA

De IAA 2019 is weer ten einde. In totaal bezochten 560.000 autoliefhebbers in tien dagen tijd de tentoonstelling in de Messe Frankfurt. De organisatie kijkt uit naar de volgende editie. Het is echter de vraag of die wederom in Frankfurt wordt gehouden.

 Mercedes EQS IAA

De organisatie zal de komende maanden een nieuw concept voor de IAA ontwikkelen. Voor het nieuwe concept kijkt de organisator ook naar de geschikte locatie. Het is niet vanzelfsprekend dat de 2021-editie van de autoshow in Frankfurt wordt gehouden.

Kassa

De 2019-editie van de International Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt heeft dit jaar minder publiek getrokken dan in voorgaande jaren. In totaal passeerden afgerond 560.000 personen de kassa. De IAA 2017 was goed voor 810.000 bezoekers. In 2015 bezochten 932.000 mensen het enorme tentoonstellingscomplex.

Afzeggers

De enorme terugval in publiek ligt volgens organisator en VDA-voorzitter Bernhard Mattes aan het massaal uitblijven van verschillende autoconcerns, zoals Fiat Chrysler Automobiles met labels als Alfa Romeo, Jeep, Maserati en Abarth, PSA dat zonder Peugeot, DS en Citroën kwam, Toyota, Nissan, Kia, Volvo en Mazda. Toch, de merken die aanwezig waren, brachten tal van modellen mee die nog niet bij de dealers staan of niet eerder elders te zien waren.

Videoverslagen

Eind dit jaar wil de organisator duidelijkheid geven over de toekomst van de IAA 2021. Voor wie niet is geweest, dit is wat er onder andere te zien was.

 

 

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Eind dit jaar duidelijkheid over toekomst IAA
Sluiten