Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 6 dec 2019

‘Eigenaar Formule 1-team wil Aston Martin overnemen’

De beurswaarde van Aston Martin is de laatste tijd zo gekelderd dat het nu aantrekkelijk is om de autofabrikant op te kopen. De eigenaar van een Formule 1-team heeft daar wel oren naar.

Sinds de beursgang van Aston Martin is de waarde van een aandeel niet boven zijn oorspronkelijke waarde gestegen. Op dit moment kun je voor een paar euro mede-eigenaar zijn van de Britse sportwagenfabrikant. Die lage waarde schept kansen op de markt, want volgens investeerders zou Aston Martin mogelijk het dieptepunt bereikt hebben. Het merk heeft de afgelopen tijd een aantal nieuwe auto’s gelanceerd, waaronder de enorm belangrijke DBX. En vooral die SUV moet het bedrijf uit het slop trekken. Een positief denkende eigenaar van een Formule 1-team ziet dat ook zo en heeft volgens geruchten wel interesse in het merk.

Lawrence Stroll

We hebben het hier over miljardair en autoliefhebber Lawrence Stroll, de vader van Formule 1-coureur Lance Stroll. Volgens Autocar is de zakenman met een groep andere investeerders serieus aan het kijken naar mogelijkheden om Aston Martin te kopen. Een officieel bod van Stroll is nog niet gedaan. Was dat wel het geval, dan had Aston Martin dat officieel moeten laten weten aangezien het een beursgenoteerd bedrijf is.

Strolls vermogen wordt geschat op ongeveer twee miljard pond. Dat heeft hij verdiend door te investeren in modemerken zoals Ralph Lauren, Tommy Hilfiger en Pierre Cardin. Maar hij heeft nog nooit een automerk in zijn bezit gehad. Iets dat twijfels schept of hij wel de juiste kandidaat is voor een overname. Aan de andere kant heeft hij een flinke verzameling Ferrari’s (er wordt gezegd dat dit de waardevolste ter wereld is), heeft hij een race-circuit in Canada en is hij eigenaar van Formule 1-team Racing Point. Aan liefde voor auto’s ligt het dus niet.

Koers

Als reactie op de geruchten van een mogelijk overnamebod steeg de koers van een Aston Martin aandeel met meer dan 18% naar £5,95. Omgerekend is dat ongeveer 7 euro. Dat ligt nog erg ver van de oorspronkelijke waarde van £19 (€22,50).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.