Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Eerstvolgende elektro-Citroën in 2020

Citroën is niet van plan in de toekomst nog een zelfstandig elektromodel te introduceren. Alle modellen met een volledig elektrische aandrijflijn zullen gebaseerd zijn op nieuwe producten, die tevens verkrijgbaar zijn met een verbrandingsmotor of als plug-in hybride. Dat laat Citroën-baas Linda Jackson aan Autovisie weten.

Citroen C-zero

De Franse autobouwer heeft momenteel wél een elektro-auto in het programma die met geen andere aandrijflijn wordt geleverd. Deze C-Zero vormt dan ook een uitzondering in het programma. De auto wordt van Mitsubishi betrokken. De samenwerking loopt overigens ten einde en de C-Zero krijgt geen directe opvolger.

Compleet nieuw

In 2020 lanceert Citroën zijn eerstvolgende elektro-auto. Wat voor model dat wordt, verklapt Jackson nog niet. De topvrouw laat alleen weten dat het om een compleet nieuw model gaat en geeft aan dat het geen SUV-variant is. Zustermerk Opel zal op dat moment een elektrische versie van de Corsa introduceren. De verschillende merken uit de PSA Goep maken van dezelfde techniek gebruik en lanceren dat vrijwel altijd in korte tijd over de diverse labels van het concern.

Stekkerhybride

Al eerder komt Citroëns eerste stekkerhybride op de markt. Komend jaar stelt de Franse autobouwer de C5 Aircross met plug-in hybridetechniek voor. Deze technologie komt op hetzelfde moment ook beschikbaar voor andere producten uit de PSA-stal, zoals voor Opel (Grandland X), DS (7 Crossback) en Peugeot (508). Het merk wil in 2023 zo’n 80 procent van zijn modellengamma hebben geëlektrificeerd. In 2025 moet het volledige personenautoaanbod elektrisch zijn of over elektrische ondersteuning beschikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.