Autovisie
Autovisie Nieuws 7 dec 2020

Eerste terugroepactie voor Lamborghini Urus

Op het moment dat het Nederlandse wagenpark 100 exemplaren telt, komt Lamborghini met een terugroepactie voor zijn verkoopkanon. Niet alle exemplaren van de Urus zijn getroffen, maar wel bijna allemaal. Alleen de types die tussen halverwege 2018 en half juli 2020 zijn gemaakt moeten terug naar de dealer. Hij kan spontaan in brand vliegen.

Wat blijkt, de aansluitingen van de brandstofleidingen in het motorcompartiment kunnen gaan lekken. Het euvel is direct te herkennen aan de geur van brandstof, die waargenomen kan worden. Het gevaar schuilt in het lekken van de benzine in de aanwezigheid van een ontstekingsbron. In het ergste geval ontstaat er brand.

RDW op de hoogte

Dealer Lamborghini Leusden heeft nog weinig informatie over de terugroepactie, maar heeft het RDW wel op de hoogte gebracht. Het gaat wereldwijd om meer dan 10.000 eenheden. De Urus is sinds december 2017 in productie. Het is voor het eerste dat de Urus-bezitters zich voor een gevaarlijk probleem bij de dealer moeten melden.

Garantie

De dealers zullen een nieuw verbindingsstuk van de Hongaarse toeleverancier voor de brandstofleiding monteren, waarna het euvel verholpen is. De bezitters van de Urus krijgen bericht van de dealer of kunnen met de vertegenwoordiger van de sportwagenbouwer contact opnemen. De terugroepactie valt onder garantie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.