Autovisie
Autovisie Nieuws 29 aug 2015

Eerste jaarproductie herboren TVR al uitverkocht

Het lijkt goed te gaan met de wederopstanding van TVR. Weliswaar heeft nog niemand de nieuwe sportwagen van het merk gezien, maar toch hebben zich binnen zes weken al 250 kopers gemeld.

Daarmee is de hele voorgenomen jaarproductie voor 2017 uitverkocht. Alle geïnteresseerden die nu nog een aanbetaling doen, krijgen hun TVR in 2018. Tenminste, dat beweert Les Edgar, de man die twee jaar geleden de rechten op de merknaam kocht en het bedrijf nieuw leven probeert in te blazen.

“Nog niemand heeft de aankomende TVR gezien, ook de 250 potentiële kopers niet”

Want nog niemand heeft de aankomende TVR-sportwagen gezien, ook de 250 potentiële kopers niet. Er is nog weinig over de auto bekend en al helemaal niet wat hij over twee jaar moet gaan kosten. Wat dat betreft spreken de naam TVR en de vroegere modellen van het merk blijkbaar zo tot de verbeelding dat een paar honderd liefhebbers er vertrouwen in hebben.

Wat er wel bekend is over de nieuwe TVR is dat McLaren F1-ontwerper Gordon Murray is betrokken bij de ontwikkeling ervan en dat het model aangedreven zal worden door een V8 van Cosworth. Zoals de traditie is bij TVR zal de toekomstige sportwagen een rauwe machine worden. Verwacht dus geen nieuwerwetse techniek als een hybride-aandrijflijn of een automaat met dubbele koppeling.