Autovisie
Autovisie Nieuws 25 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Eerste glimp van Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet

Mercedes-Benz probeert de spanning er nog een beetje in te houden, maar eigenlijk verhult onderstaande afbeelding weinig meer van de aankomende S-Klasse Cabriolet. Denk het dak van de bestaande coupé weg en daar staat de nieuweling.

S-Klasse Cabriolet

De S-Klasse Cabriolet wordt half september op de IAA-autoshow in Frankfurt onthuld en gaat het vanaf volgend jaar opnemen tegen de Bentley Continental GT. De Mercedes-Benz SL opereert een segment lager en wedijvert met onder meer de BMW 6 Serie Cabrio.

De volgende SL zal overigens weer een stoffen kap krijgen (de laatste generatie die dat had was de van 1989 tot en met 2001 gebouwde R129), net als deze S-Klasse Cabriolet. Volgens Mercedes-Benz geeft een softtop ontwerpers veel meer vrijheid.

“Een S-Klasse Cabriolet was er voor het laatst in 1971”

Als de Cabriolet op de markt komt, is hij de zesde telg van de S-Klasse. Momenteel bestaat het leveringsprogramma uit de sedan (in twee lengtes), de coupé, de Mercedes-Maybach en de Mercedes-Maybach Pullman.

Een S-Klasse Cabriolet was er voor het laatst in 1971, toen Mercedes-Benz stopte met de productie van de SE Cabriolet (W111/W112). Deze werd tien jaar lang gebouwd als onder meer 220 SE, 250 SE, 280 SE, 280 SE 3.5 en 300 SE.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.