Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 13 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin DB11 Volante laat nog even op zich wachten

Het prestigieuze Aston Martin bouwt de DB11-lijn in korte tijd uit tot een ware familie. Na de V12 Coupé en de V8-variant is het nu de beurt aan de DB11 Volante.

Aston Martin DB11 Volantedb11_volante_20Naar goede traditie staat de naam ‘Volante’ voor een vierpersoons cabriolet. De open uitvoering komt naast de Coupé in het programma. De twee werden tegelijkertijd ontworpen en ontwikkeld, zodat de twee qua lijnvoering erg dicht bij elkaar zitten.
Aston Martin geeft de Volante een softtop, die over meerdere lagen beschikt om zodoende het akoestische comfort te bieden van een coupévariant. De kap opent en sluit volledig elektrisch. In geopende staat wordt de forse softtop onder een harde tonneaucover opgeborgen, die eveneens automatisch opent en sluit.

ZIE OOK: EERSTE TESTNOTITIES: ASTON MARTIN DB11 V8

Voorjaar 2018

In tegenstelling tot de coupévariant komt de Volante er enkel met een 4,0 liter V8 met twee turbo’s. Als je de 5,2 liter V12 met 607 pk wilt, zul je dus altijd voor een coupé moeten gaan. De prijs van de DB11 Volante is overigens nog niet bekend, maar de Coupé kost met V8-krachtbron al 230.000 euro, wat de prijs van de (altijd duurdere) cabriolet waarschijnlijk op minimaal 250.000 euro brengt. In het voorjaar 2018 worden de eerste exemplaren van de DB11 Volante geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.