Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit is de eerste SUV van Polestar: de 3

De Polestar 3 wordt officieel pas in de herfst onthuld, maar vandaag doet-ie al aardig wat van z’n camouflage uit. Dit is de eerste SUV van het merk!

Polestar breidt de komende jaren diens portfolio snel uit. Na de hybride 1 en volledig elektrische 2, is het dit jaar de beurt aan, jawel, de 3. Het wordt een SUV die z’n technische basis deelt met de nieuwe XC90 van Volvo. Waar die auto ook met een hybride-aandrijflijn verschijnt, komt de 3 enkel als volledig elektrisch model ten tonele.

Meer dan 600 km

Polestar spreekt zelf over diens eerste elektrische performance-SUV. Hoe het zit met de prestaties is nog onbekend, maar zeker is dat-ie met twee motoren verschijnt. Verwacht ook een vermogen dat boven de 400 pk uitkomt: de Polestar 2 heeft immers in sterkste vorm al ruim 400 pk. De fabrikant durft al wel te zeggen dat de ‘grote accu’ een bereik van meer dan 600 kilometer mogelijk maakt.

Polestar 3

Verder meldt de fabrikant nu dat de Polestar 3 straks level 3 autonoom kan rijden. Het betekent dat de auto alles van de bestuurder kan overnemen op de snelweg. Dat is onder andere mogelijk door LiDAR-sensoren van Luminar en rekenkracht van Nvidia.

Volvo-fabriek wordt omgebouwd

In oktober trekt de fabrikant dus het doek van de 3. Vanaf dat moment is het model ook te bestellen, zo stelt Polestar. De productie begint dan in het begin van 2023, in China en de Verenigde Staten. Polestar heeft er geen faciliteit staan, maar de Volvo-fabriek in Charleston wordt omgebouwd om ook de 3 te produceren. Verwacht ‘m vanaf de zomer van 2023 in ons land.

Na de 3 volgen uiteraard de 4 en 5. Van laatstgenoemde konden we je vorige week al gedetailleerde afbeeldingen laten zien. Tegen die tijd, in 2025 dus, moet Polestar wereldwijd zo’n 290.000 auto’s verkopen. Dat is een vertienvoudiging van het aantal verkopen in 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.