Autovisie
Autovisie Nieuws 16 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Eerste exemplaren Ford GT afgeleverd

Het ultieme kerstcadeau voor het selecte groepje gelukkigen dat er een mocht kopen: de eerste productieversies van de Ford GT worden de komende dagen afgeleverd. Vandaag reed in Ontario het eerste exemplaar van de kleinschalige productielijn.

Ford GT '66 Heritage Edition

Wachtlijst

Duizenden voorinschrijvingen kreeg Ford binnen, waarna de strenge selectieprocedure begon. In juli werd bekendgemaakt wie er een zou krijgen. Ford heeft een selectie gemaakt van autoliefhebbers en verzamelaars, waaronder een aantal beroemdheden. Toch betekende het voor velen een teleurstelling. Voor vijfhonderd mensen betekende het echter dat er binnen twee jaar een Ford GT voor de deur zou komen te staan, mits ze de betaling rond zouden krijgen. Eigenaren moesten namelijk de helft aanbetalen van de 537.000 euro kostende supercar.  Vandaag is het wachten voor enkele klanten ten einde, want de eerste exemplaren worden de komende dagen afgeleverd.

2015

De Ford GT werd totaal onverwacht getoond op de autoshow van Detroit in 2015. Het was altijd het plan van Ford om er binnen twee jaar succesvol mee te zijn op Le Mans en om binnen die periode ook de eerste exemplaren te leveren. Het eerste was in juni al een feit, maar vandaag is dus de tweede doelstelling ook gehaald toen productiebaas Raj Nair een exemplaar van de band reed.

Ford GT '66 Heritage Edition

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.