Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 20 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Eén voor elk levensjaar: BMW 7 Serie Individual The Next 100 Years

Het plaquette met de opdruk ‘1 of 100’ krijgt voor de Nederlandse koper van de BMW 7 Serie Individual The Next 100 Years een dubbele betekenis. Niet alleen staat de tekst voor één exemplaar uit een gelimiteerde serie van honderd stuks, de één duidt tevens op het voor de Nederlandse markt beschikbare aantal.

BMW viert dit jaar zijn honderdste verjaardag en ter gelegenheid van dat heuglijke feit brengt de jubilaris een 7 Serie in een exclusieve aankleding uit. Voor elk levensjaar wordt één 7 Serie gebouwd. De wagens zijn echter op de motor na identiek. Dat begint bij de carrosseriekleur: BMW spuit de bijzondere uitvoering in de Centennial Blue-metallic-lak kleur, een tint die exclusief voor het jubileummodel is samengesteld. Het koetswerk wordt verder opgesierd door lichtmetalen wielen in 20 inch formaat. Op de sierlijst staat, zoals gebruikelijk bij de Individual-modellen, de aanduiding van de personaliseringsafdeling.

Vulpen

Van binnen kleurt de 7 Serie wit, Smoke White om precies te zijn. Het Merino-leder is toegepast voor de aankleding van de stoelen, de deurpanelen, het dashboard, de middenconsole, de armsteunen en zelfs de B-stijlen. Voor de vloerbekleding, de gordels en de hemelbekleding heeft BMW Individual voor alcantara gekozen. Het exclusieve karakter wordt onderstreept door een unieke vulpen die de koper van de limousine bij aflevering ontvangt. Montblanc heeft speciaal voor het jubileummodel een vulpen, de Meisterstück, vervaardigd, die dezelfde kleurcombinatie heeft als de auto.

P90215375_highRes_bmw-individual-m760l

Te koop

Wat het enige exemplaar van de BMW 7 Serie Individual The Next 100 Years in Nederland moet kosten, is nog niet bekend. De woordvoerder van de importeur geeft aan dat de limousine nog niet is verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.