Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 30 mei 2019

Een Tuk-Tuk heeft een Nürburgring-record neergezet

Met een driewielige Tuk-Tuk zo snel mogelijk een ronde op de Nürburgring doen. Dat kan niet heel snel gaan horen we u denken. Toch wisten enkele durfals met het iconische karretje een heus record op het Duitse circuit neer te zetten.

Asfaltlint

De Tuk-Tuk zien we in Nederland niet zo vaak, maar in Zuidoost-Azië worden de driewielers veelvuldig als taxi ingezet. Het is dan ook een van de bekendste voertuigen te wereld. Maar er was nog niemand op het idee gekomen om ermee een snelheidsrecord op de Nürburgring Nordschleife te zetten. Björn Lagercrantz en Peter Ternström brachten daar onlangs verandering in. Zij durfden het aan om de 25,95 kilometer lange asfaltlint zo snel mogelijk af te leggen met ‘The Stig’ achter het stuur.

View this post on Instagram

Sometimes strange things happen at the Nürburgring. #nring #nuerburgring #nordschleife #greenhell #nürburgring #tuktuk #carsofgreenhell

A post shared by DerNürburgring (@nuerburgring) on

Het is niet alsof de beide heren dit spontaan deden en op een weekend in de Tuk-Tuk stapten. Het idee begon drie jaar geleden al. Toen werd de driewieler geïmporteerd vanuit Thailand met de reden om ermee de Nordschleife af te leggen. En waarom de keuze voor een Tuk-Tuk? Die is simpel: omdat er nog niemand een record mee had gezet. Dus wat de heren ook zouden doen, een Nürburgringrecord konden ze op hun naam schrijven.

Recordpoging

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. De mannen kropen achterin de Tuk-Tuk en zetten de Thaise neef van de Stig achter het stuur. Speciaal voor deze recordpoging was het circuit afgehuurd door Granturismo Events. En dat was maar goed ook, want de Thaise taxi ging bij de eerste poging stuk. De tweede poging was wel succesvol en tegelijk angstaanjagend:

“Riding the tuk-tuk was a very scary experience. The little three-wheeler was flimsy and very unstable. Some corners were made on two wheels! We never, ever, want to do this again. It was horrible. The panic when our racing driver went full retard downhill in the Fuchsröhre section will haunt us forever.”

Met die angst moesten de heren meer dan een half uur leven. De Tuk-Tuk zette het record op 31:49,46

🇩🇪 Manchmal passieren merkwürdige Dinge am Nürburgring. 💁‍♂️😁🇬🇧 Sometimes strange things happen at the Nürburgring. 💁‍♂️😁#nring

Gepostet von Nürburgring am Donnerstag, 23. Mai 2019

 

Reageer op artikel:
Een Tuk-Tuk heeft een Nürburgring-record neergezet
Sluiten