Autovisie
Autovisie Nieuws 11 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Een kogelvrije Aston Martin DB11 graag

Als extra veiligheid heel belangrijk voor je is, dan is een gepantserde auto een prima oplossing. Zelfs de Aston Martin DB11 is met bepantsering leverbaar. Dit is kogels ontwijken in stijl.

Trasco

Trasco, een onderneming uit Bremen gespecialiseerd in het maken van bepantserde voertuigen, heeft deze ‘armored’ Aston Martin DB11 met ‘level 4’ bepantsering gepresenteerd. De Aston Martin DB11 heeft ballistisch staal in combinatie met composietmaterialen in de deuren maar ook extra dik glas. De DB11 biedt hierdoor bescherming tegen aanvallen met pistolen, ontvoering, autodiefstal of diefstal van kostbaarheden.

150 kilogram zwaarder

Alle aanpassingen resulteren natuurlijk in extra gewicht. Ten opzichte van de reguliere DB11 weegt deze auto 150 kilogram meer. Aan het motorvermogen is niet gesleuteld. Dat betekent dat de V12-motor nog altijd 608 pk en 700 Nm trekkracht levert. De twaalfpitter moet dus extra gewicht verplaatsen en dat heeft uiteraard gevolgen voor de prestaties. Technische gegevens noemt Trasco niet. De prijs van deze bepantserde Aston Martin DB11 is helaas niet bekend.

Bron: James Edition

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.